Tres Cadires som una cooperativa de desenvolupament local, i per tant tot el que duem a terme ho fem posant la mirada en el nostre territori i la seva gent. I ho fem en dos eixos clars: l’agroecologia i l’economia social i solidària, tot i que per nosaltres són indestriables. A continuació us presentem els principals projectes que hem dut a terme, normalment en xarxa amb d’altres projectes afins.
Si sou una entitat amb alguna proposta o una administració que necessita ajuda en aquest sentit, ens podeu contactar a dinamitzacio@trescadires.cat.
Qui som - Tres Cadires Cooperativa

Agroecologia

EL SALT – ComunitatsCorresponsables.cat

EL SALT – ComunitatsCorresponsables.cat

Rutes compartides - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Projecte per seguir donant a conèixer i replicar el model de Comunitat Corresponsable de Tres Cadires en tres projectes més. Per trobar i triar aquests projectes obrim una convocatòria pública amb bases de participació i avaluació.

Als projectes guanyadors se’ls dota d’un programari de gestió claus en mà i se’ls acompanya en la creació de la seva comunitat corresponsable i la primera campanya de difusió i captació d’aquesta.

2023

Amb: LliureTIC.

 Associació per al desenvolupament integral de la VALL DEL CORB

 Associació VALL DEL CORB

Rutes compartides - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Dinamització d’aquesta associació que reuneix productores, elaboradores, artesanes, restauradores, allotjaments rurals i botigues, així com entitats i persones apassionades per la Vall.

Creada a la primavera de l’any 2000, Tres Cadires hi entrem l’any 2021 amb l’objectiu de professionalitzar certes tasques que fins aquell moment s’assumien de forma voluntària. Els principals eixos sobre els que treballem són les productores en xarxa, comunicació i territori, cultura paisatge i societat. Amb els següents objectius: la dinamització de la Vall, la revitalització dels seus municipis, la preservació del seu patrimoni i paisatge, la promoció sostenible del seus valors i ofertes, així com la generació d’activitats i recerques de qualitat per tal de reforçar l’estima dels habitants pel seu territori.

2021-2023

RutesCompartides.cat

RutesCompartides.cat

Rutes compartides - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Web-app per compartir rutes de distribució de productores agroecològiques que neix fruit d’una convocatòria de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) a la que Ponent Coopera s’hi presenta, amb Tres Cadires com a entitat sol·licitant. Tres Cadires, a més, executem el projecte d’inici a final, amb la diagnosi, l’execució i la justificació.

 2020-2021

Amb: Ponent Coopera, FCTC, Einateca Agroecològia, la Xarxa Ecològica de Ponent i Komun.

Mengem Ponent

Mengem Ponent

Mengem Garrigues - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

En plena pandèmia de la covid surt la necessitat de fer xarxa a nivell de petites productores locals. Neix així Mengem Ponent, una cooperativa de serveis sense ànim de lucre que comercialitza i distribueix producte de Ponent a client final.

Tres Cadires vam ser al nucli promotor, en vam assumir la coordinació fins a la contractació del coordinador actual i som actualment al seu consell rector.

2020-present

Amb 14 productores més

ObradorsCompartits.cat

ObradorsCompartits.cat

Obradors Compartits - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Projecte de Tres Cadires per crear el punt de trobada d’obradors compartits i de potencials usuàries d’aquests. Un revulsiu facilitador que potencia l’ús dels obradors actuals i en promou la creació de nous.

Amb informació detallada de cada obrador, i amb els apartats de FAQs i recursos per centralitzar tota la informació existent sobre la temàtica i resoldre els dubtes més habituals. Realitzat amb el suport d’un grup motor d’expertes en la matèria.

Tres Cadires també gestionem el grup de Telegram “obradors compartits” i oferim un curs de dues hores de durada sobre la matèria.

2020-2021

Amb: Leader Ponent, Komun, Neus Montllor, ConcaActiva i Arca.

Economia Social i Solidària

Economia Social i Solidària

Paisatges Cooperatius

Paisatges Cooperatius

En el marc del projecte Singular “Paisatges Cooperatius”, donem a conèixer i repliquem el model de Comunitat Corresponsable de Tres Cadires. Desenvolupem el web ComunitatsCorresponsables.cat, el manual per a la creació de comunitats corresponsables i la comunitat corresponsable de la cooperativa Pontelana.

2022

Amb:  Lo Centro la Vida, Corremarges, John-Fil, LliureTIC i Pontelana.

Ponent Coopera

Ponent Coopera

Ponent Coopera - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, és una eina de foment i promoció de l’Economia Social i Solidària al territori de Ponent. En el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, té l’objectiu de fomentar la creació i la consolidació de noves iniciatives econòmiques transformadores així com generar ocupació de qualitat.

Tres Cadires vam ser al seu nucli promotor, n’hem assumit la coordinació des del segon any i som al seu comitè rector.

 2017-present

Amb: Grup Alba, L’Olivera, Les Obagues, Quàlia, El Risell, John-Fil i StageLab.

Món Pagès, Terra Cooperativa

Món Pagès, Terra Cooperativa

Món Pagès - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

“Món Pagès, Terra Cooperativa” és un projecte en equip que va realitzar una comparativa dels diferents ecosistemes agroecològics locals del territori català en clau d’economia social i solidària. Tres Cadires en vam assumir l’execució per la zona de Ponent.

En podeu consultar els informes en aquests enllaços: Informe resumit / Informe complet

 2020-2021