Tres Cadires som una cooperativa de desenvolupament local, i per tant tot el que duem a terme ho fem posant la mirada en el nostre territori i la seva gent. I ho fem en dos eixos clars: l’agroecologia i l’economia social i solidària, tot i que per nosaltres són indestriables. A continuació us presentem els principals projectes que hem dut a terme, normalment en xarxa amb d’altres projectes afins.
Si sou una entitat amb alguna proposta o una administració que necessita ajuda en aquest sentit, ens podeu contactar a dinamitzacio@trescadires.cat.
Qui som - Tres Cadires Cooperativa

Agroecologia

RutesCompartides.cat

RutesCompartides.cat

Rutes compartides - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Web-app per compartir rutes de distribució de productores agroecològiques que neix fruit d’una convocatòria de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) a la que Ponent Coopera s’hi presenta, amb Tres Cadires com a entitat sol·licitant. Tres Cadires, a més, executem el projecte d’inici a final, amb la diagnosi, l’execució i la justificació.

 2020-2021

Amb: Ponent Coopera, FCTC, Einateca Agroecològia, la Xarxa Ecològica de Ponent i Komun.

Mengem Ponent

Mengem Ponent

Mengem Garrigues - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

En plena pandèmia de la covid surt la necessitat de fer xarxa a nivell de petites productores locals. Neix així Mengem Ponent, una cooperativa de serveis sense ànim de lucre que comercialitza i distribueix producte de Ponent a client final.

Tres Cadires vam ser al nucli promotor, en vam assumir la coordinació fins a la contractació del coordinador actual i som actualment al seu consell rector.

2020-present

Amb 14 productores més

ObradorsCompartits.cat

ObradorsCompartits.cat

Obradors Compartits - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Projecte de Tres Cadires per crear el punt de trobada d’obradors compartits i de potencials usuàries d’aquests. Un revulsiu facilitador que potencia l’ús dels obradors actuals i en promou la creació de nous.

Amb informació detallada de cada obrador, i amb els apartats de FAQs i recursos per centralitzar tota la informació existent sobre la temàtica i resoldre els dubtes més habituals. Realitzat amb el suport d’un grup motor d’expertes en la matèria.

Tres Cadires també gestionem el grup de Telegram “obradors compartits” i oferim un curs de dues hores de durada sobre la matèria.

2020-2021

Amb: Leader Ponent, Komun, Neus Montllor, ConcaActiva i Arca.

Economia Social i Solidària

Economia Social i Solidària

Ponent Coopera

Ponent Coopera

Ponent Coopera - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, és una eina de foment i promoció de l’Economia Social i Solidària al territori de Ponent. En el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, té l’objectiu de fomentar la creació i la consolidació de noves iniciatives econòmiques transformadores així com generar ocupació de qualitat.

Tres Cadires vam ser al seu nucli promotor, n’hem assumit la coordinació des del segon any i som al seu comitè rector.

 2017-present

Amb: Grup Alba, L’Olivera, Les Obagues, Quàlia, El Risell, John-Fil i StageLab.

Món Pagès, Terra Cooperativa

Món Pagès, Terra Cooperativa

Món Pagès - Dinamització - Tres Cadires Cooperativa

“Món Pagès, Terra Cooperativa” és un projecte en equip que va realitzar una comparativa dels diferents ecosistemes agroecològics locals del territori català en clau d’economia social i solidària. Tres Cadires en vam assumir l’execució per la zona de Ponent.

En podeu consultar els informes en aquests enllaços: Informe resumit / Informe complet

 2020-2021