No és ratafia. És millor?

  • Licor artesà Vi de Nous
  • Licor artesà Vi de Nous
  • Licor artesà Vi de Nous
  • Licor artesà Vi de Nous

20º

70cl i 3L

No és ratafia. És millor?

El Vi de Nous, licor artesà, és el primer producte i el que ha fet néixer la cooperativa i l’obrador. És un licor tradicional de Ponent, casa nostra, però que estava caient en l’oblit. El pare de l’Andreu n’elaborava cada any de forma casolana, amb una recepta d’una padrina del poble, qui després, grata sorpresa, ens va dir que a ella la recepta li havia donat el tiet-avi de l’Andreu. Vam contactar amb ell i ens fer arribar una carta explicant-nos tots els seus trucs.

Les matèries primeres que fem servir per aquest licor artesà són de la màxima proximitat possible: el vi és de la Cooperativa de Maldà i les nous de Bellpuig i pobles limítrofs amb Arbeca. El seu procés d’elaboració es basa en macerar les nous verdes en vi negre (licor amb base de vi). A aquest vi macerat se li afegeix sucre i aiguardent i es deixa reposar. El resultat final serà d’un color vi marronós, amb un gust sorprenent i agradable que recorda a moltes altres begudes però a cap en concret, i amb una graduació de 20º.

El Vi de Nous és un licor artesà suau especialment recomanable per endolcir les converses de sobretaula entre amistats i familiars.

Però el seu origen és desconegut. Se’n troben referències a diferents punts del territori Català i arreu de la mediterrània, sempre com a licor tradicional del que s’hereta la recepta de generació en generació. Per la seva composició, però, ens fa pensar que prové d’un territori on hi predominava la vinya i a la vegada hi havia suficient aigua per a que hi visquessin els noguers. Tot i que encara se’n fa a moltes llars catalanes, està caient en l’oblit. Volem fer memòria històrica i potenciar la producció i el consum de begudes pròpies.

20º

70cl i 3L