Ponent en essència

  • Vermut artesà Caràcter de la cooperativa Tres Cadires
  • Vermut artesà Caràcter de la cooperativa Tres Cadires

17º

75cl

Ponent en essència

El vermut artesà Caràcter neix fruit de les converses entre el Carles d’Àlquia i l’Andreu de Tres Cadires en el marc del Postgrau en l’Elaboració de Begudes Destil·lades i Licors de l’URV. A partir d’aquí es basteix un projecte que acaba portant al mercat, el juny de 2021, el primer vermut ecològic de Catalunya. I gràcies al fitxatge de l’Airy, etnobotànica, és també el primer vermut artesà que reflecteix el paisatge d’un territori. Perquè al Caràcter només hi ha compostos botànics autòctons i representatius de Ponent. No hi ha per tant cítrics, per exemple. I, en canvi, porta molta oliva arbequina. I el vi és de la cooperativa l’Olivera. L’etiqueta és una obra d’art de Lídia Guim, que il·lustra a la perfecció l’adn d’aquest Ponent en essència.

Caràcter és olorar les vinyes, oliveres, timonedes i garrigues de Ponent, i és degustar un vermut artesà poc convencional i molt aromàtic. Primer l’amargor de la combinació de tres artemísies i de l’untuositat de l’oliva arbequina, i després la dolçor, amb els fruits de marge (figa, magrana, cirera de d’arboç, grataculs…). Un vermut diferent però que ha trobat el seu lloc en el mercat, sobretot entre les apassionades pel vermut amarg, aromàtic i de la màxima qualitat.

100% ecològic certificat, els problemes en localitzar proveïdor per alguna de les plantes, com la botja pudent, va implicar fer-ne la recol·lecció pròpia en camps certificats.

  • Premi Vinari Millor Vermut Innovador 2024
  • Premi Vinari Gran Or Vermut Innovador 2023
  • Premi Vinari Millor Vermut Innovador 2022

El Caràcter Reserva, envellit un mínim de 7 mesos en bóta de roure, guanya cos i suma matisos més exòtics.

17º

75cl