Que la ratafia viu una època daurada és bastant sabut. Que el món dels productes ecològics és un sector en clar creixement, també. Sorprenia doncs que amb tantes noves marques, receptes i artesans de ratafia, no hi hagués ningú que unís ambdós conceptes i traiés al mercat una ratafia ecològica. A Tres Cadires no ens sabem estar de braços plegats i ens posem a elaborar un nou producte ecològic, la ratafia NUA.

Amb una recepta i una producció que van molt més enllà d’aquesta certificació: només amb plantes que es poden trobar a Ponent, amb edulcorant de més proximitat com és el most concentrat rectificat de raïm en comptes de sucre, amb envàs retornable i feta artesanalment en el nostre obrador cooperatiu. I amb tota l’expertesa de qui ja té quatre productes consolidats al mercat, trets de mica en mica i assegurant-ne sempre la màxima qualitat i els millors resultats organolèptics.

Al novembre la Nua, ratafia ecològica, va veure la llum a la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, en una edició especial limitada a mode de prova pilot. Després de l’èxit i les bones crítiques rebudes per experts i públic, ara en treiem una primera tirada de 1.400 ampolles, que esperem haver de repetir en pocs mesos, com ja ens va passar amb el vermut Caràcter quan aquest va sortir al mercat. Qui la vulgui tastar la pot trobar a les dues-centes botigues i restaurants d’arreu de país o a la nostra botiga on-line.

La Nua tracta d’una ratafia ecològica de color de mel de romer, brillant i d’una densitat lleugera que indica baixa dolçor. En nas és fresca, equilibrada i perfumada de flors i fruits. En boca és suau, herbàcia i afruitada. Lleugera de nou verda, notem tocs de raïm, regalèssia i la untuositat de les olives. La sensació final és persistent amb un punt d’amargor de les herbes de marge de Ponent.

NUA, la ratafia del futur