Inscripcions aquí.

No sempre és fàcil visitar un obrador agroalimentari. I més si parlem d’un obrador compartit i amb visió agroecològica. Però aquestes infraestructures són clau contra el despoblament de les zones rurals i per això el projecte Ruralitats Comunitàries busca apropar-les a la ciutadania. La propera cita és l’11 de maig al nostre obrador, a Arbeca (Les Garrigues).

El matí de portes obertes començarà a les 10.00 hores amb un primer torn de visita guiada: s’ensenyaran les diferents zones de l’obrador (sala d’expedició, magatzem, zona de maceració, zona d’envelliment i sala d’elaboració), s’explicaran els diferents productes i com s’elaboren artesanalment, i es posarà en relleu el projecte i els valors agroecològics que hi ha a darrere de tot plegat. També es detallarà el funcionament com a obrador compartit i la resta de projectes usuaris d’aquest.

A continuació es farà una demostració de cupatge de vermut reserva, per entendre el procés artesà d’elaboració i envelliment d’aquest producte tan preuat; i a les 12.00 hores hi haurà un segon torn de visita guiada.

Finalment, i per tancar la jornada, un tast de les ratafies que s’elaboren a l’obrador compartit prenent consciència de com han estat elaborades, què porten, què les fa diferents, etc.

Totes les activitats són gratuïtes però cal reservar plaça a portesobertes.trescadires.cat. I durant tot el matí l’obrador estarà obert per a visitar-lo lliurement i s’oferirà la degustació dels diferents productes que s’hi elaboren, incloses les melmelades i salses d’Els Corremarges.

Tres Cadires hem guanyat recentment el premi Vinari al millor vermut innovador del 2024 amb el vermut Caràcter, que va ser de fet el 2021 el primer vermut ecològic de Catalunya; vam presentar fa menys d’un any la primera ratafia ecològica i sense sucres refinats, la NVA (llegit “nua”), i hem dinamitzat durant anys la temàtica dels obradors compartits al país. Aquesta jornada de portes obertes és doncs l’excusa perfecta per conèixer més a fons el nostre projecte i els nostres productes. T’hi esperem!