En la vuitena edició dels Premis Vinari de Vermuts Catalans 2022 el vermut Caràcter ha estat premiat amb el Gran Or en la categoria de Millors Vermuts InnovadorsUns premis que van nàixer l’any 2015 amb la finalitat de visibilitzar i prestigiar l’elaboració de vermut a Catalunya. Tots els vermuts participants van estar doblement avaluats, per un jurat professional i pel consumidor final, abans de ser escollits els guanyadors. 

El vermut Caràcter neix fruit de les converses entre el Carles d’Àlquia i l’Andreu de Tres Cadires en el marc del Postgrau en l’Elaboració de Begudes Destil·lades i Licors de l’URV. A partir d’aquí es basteix un projecte que acaba portant al mercat, el juny de 2021, el primer vermut ecològic de Catalunya. I gràcies al fitxatge de l’Airy, etnobotànica, és també el primer vermut que reflecteix el paisatge d’un territori. Perquè al Caràcter només hi ha compostos botànics autòctons i representatius de Ponent. Per tant, no conté cítrics, i, en canvi, porta molta oliva arbequina, un fruit molt característic del poble on neix el producte, Arbeca. El vi és de la cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges i l’etiqueta una obra d’art de Lídia Guim.

Caràcter és olorar les vinyes, oliveres, timonedes i garrigues de Ponent, i és degustar un vermut poc convencional i molt aromàtic. Un vermut diferent, però que ha trobat el seu lloc en el mercat, sobretot entre les apassionades pel vermut amarg, aromàtic i de la màxima qualitat.

Aquí en tens més informació.