Després d’elaborar el nostre primer vermut, el primer vermut ecològic de Catalunya, ens plantegem anar un pas més enllà i crear-ne la versió envellida. Amb la segona producció de Caràcter posem en marxa l’envelliment de 300 litres, els quals un any després es converteixen en el primer vermut reserva de Tres Cadires!

Aquest nou producte neix del Caràcter, un vermut que reflecteix el paisatge d’un territori, elaborat només amb compostos botànics autòctons i representatius de Ponent i 100% ecològics. Una beguda poc convencional i molt aromàtica premiada com a millor vermut innovador 2022 als Premis Vinari.

El vermut Caràcter Reserva envellit en botes de roure francès de la Cooperativa l’Olivera usades anteriorment per envellir vins negres, amb el sistema de criança i solera, un mínim de 7 mesos, guanya cos i suma matisos més exòtics. Un envelliment que li dona profunditat, complexitat i equilibri, aportant-li aromes de fruits secs, arrodonint la seva amargor tan peculiar i donant-li més dolçor al producte.

El sistema d’envelliment que utilitzem consisteix a envellir el vermut en diferents botes (solera), extraure el producte de les botes més velles, traspassar-lo a les botes de criança i aquestes omplir-les del vermut acabat d’elaborar. Quan fem el cupatge final del Caràcter Reserva ecològic extraiem una gran proporció de la solera (mínim 18 mesos en bota), una altra part prové de criança (mínim 7 mesos en bota) i ho arrodonim amb una petita part de dama joana, on prèviament hi hem treballat la intensitat amb envelliments alternatius, en aquest cas, estelles de fusta de roure francès més o menys torrades.

Es tracta d’una beguda molt especial amb una primera producció de només 300 ampolles, únicament disponibles a la nostra botiga online.

Et presentem un vermut de copa, que vol temps i fred, però no vol gel. Un vermut que no té pressa, i demana que tu tampoc en tinguis. Salut!

 

Caràcter - vermut reserva